Białko prosto z lasu, czyli nasze firmowe grzyby suszone
Czy wiedzą Państwo, że grzyby nazywane są mięsem z lasu? Ich kapelusze dostarczają sporo białka, które jest przyswajalne nawet w 90%. Dlatego warto postawić na nasze atestowane i wyselekcjonowane firmowe grzyby suszone. W naszej ofercie jest choćby podgrzybek brunatny klasy I, czyli kapelusze na nitkach. Świetnie nadają się w całości do smażenia w panierce, ale i do zupy grzybowej, po odpowiednim odmoczeniu i ugotowaniu. Do wielu potraw, nie tylko wigilijnych uszek czy pierogów, ale chociażby naleśników w sosie grzybowym czy polenty świetnie sprawdzą się także borowiki szlachetne, dostępne pod nazwą borowik krem, borowik szlachetny żółty lub biały. Wśród firmowych grzybów suszonych dostępne są również suszone kurki, które świetnie sprawdzą się podsmażone z cebulką i dodane do gęstej śmietany i serka topionego. W ten sposób powstanie pyszny sos, dodatek do makaronów. Kurki to także doskonały dodatek do tart z grzybami czy grzybowej pizzy. Zarówno podgrzybki, kurki, jak i borowiki dobrze będą smakować jako dodatek do ryb takich jak halibut czy szczupak. Firmowe grzyby suszone to białko prosto z lasu, które świetnie sprawdzi się do potraw bezmięsnych.
Polecane firmowe grzyby suszone – smak i zapach lasu, a także cenne walory grzybów
Suszone grzyby roztaczają w domu czy kuchni w lokalu gastronomicznym zapach lasu. Oczywiście, aby go nie utraciły należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym słoiku lub szklanym pojemniku. W ten sposób będą chronione przed wilgocią i wchłanianiem zanieczyszczeń z otoczenia. Zatem grzyby powieszone na nitkach także należy schować, a powieszone sprawdzą się na krótko albo tylko jako leśna dekoracja. Firmowe grzyby suszone można zakupić w wersji całych kapeluszy lub krojonej. Sposób pakowania zapewnia im świeżość, a także sterylność. Oczywiście należy przestrzegać daty ważności podanej na opakowaniu. Dzięki temu grzyby będą po prostu pyszne i zachowają wszystkie cenne składniki odżywcze zarówno betakaroten, witaminy z grupy B, witaminę H, C, D, E i K, a także żelazo, fosfor, potas, wapń, selen, miedź, jod czy cynk.