Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Grzyby suszone do kapusty

Kapusta z grzybami to nie tylko danie świąteczne. Warto jeść ją także na co dzień, tym bardziej, że można podać ją na wiele różnych sposobów. Ba! Może być to także danie obiadowe. Oczywiście kluczem do sukcesu, czyli w tym przypadku wyjątkowego smaku, są odpowiednie grzyby suszone do kapusty, które dostępne są w naszej ofercie! 

Aktywne filtry

Borowiki suszone

55,99 zł
Borowiki suszone

189,99 zł
Podgrzybki suszone

124,99 zł
Podgrzybki suszone

111,99 zł
Mix grzyby suszone

99,99 zł
Borowiki suszone

119,99 zł

Grzyby do kapusty – smak na miarę oczekiwań

Wyselekcjonowane gatunki grzybów do kapusty sprawią, iż jej smak będzie intensywniejszy, ale też może być bardziej słodki czy łagodny. Wystarczy tylko dobrać odpowiedni gatunek grzybów. Jeżeli cenicie słodki posmak i chcecie ograniczyć kwasowość kapusty kiszonej, to warto zdecydować się na boczniaki. Rzeczywiście będą strzałem w dziesiątkę. Zrównoważą smak kapusty i dodadzą jej aromatu. A jeżeli szukacie gatunku jeszcze bardziej wyrafinowanego o bogatym korzennym czy też orzechowym aromacie, to borowiki krynickie czy też białe sprawdzą się najlepiej. Bardziej wilgotne w smaku są borowiki żółte, które świetnie komponują się z młodą kapustą kwaszoną. Ciekawym wyborem są także podgrzybki. Możecie ich główkami udekorować kapustę, ale też wkroić je do gotującej się kapusty. Dzięki temu uzyskacie jeszcze więcej i smaku i aromatu. Trafnym wyborem do kapusty jest też kurka suszona, która ma pieprzny smak i korzenny, acz owocowy, zapach.

Kapusta z grzybami nie jedno ma imię – poznajcie ciekawe inspiracje

Wybierając grzyby do kapusty, możecie przygotować naprawdę różnorodne dania, ale i dodatki do dań głównych. Klasyczna kapusta z grzybami nie musi być nudna i taka też nie będzie, jeżeli dodacie miks grzybów suszonych.  A jeżeli chcecie zyskać fajny dodatek do mięs, to wystarczy tylko podsmażyć suszone kurki, następnie pokroić je w małą kostkę i dodać do ugotowanej białej poszatkowanej kapusty. Efekt Was zaskoczy. A co powiecie na danie obiadowe? Otóż wystarczy tylko gotować suszone boczniaki z kapustą kiszoną.  Następnie, gdy będą miękkie przyprawić je solą oraz pieprzem i usunąć wodę. Pozostaje już tylko dodać do nich ziemniaki czy puree z ziemniaków. Kapustę z grzybami można przygotować w wersji azjatyckiej. Wystarczy tylko wybrać kapustę pekińską zamiast kiszoną, dodać do niej pokrojoną paprykę oraz właśnie suszone borowiki. Całość smażymy na patelni, a potem dusimy w bulionie warzywnym. Danie można podać w tortilli czy z tortillą.

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.