Grzyby suszone do pierogów – smak, który się pamięta
Grzyby są zdrowe i to fakt niezaprzeczalny. Są bogate w różne składniki odżywcze takie jak fosfor, potas, sód czy żelazo, a nawet cynk, jod, mangan i miedź. Do tego są źródłem dobrze przyswajalnej witaminy D,E czy A, a także witamin z grupy B. Dlatego też nie powinno ich zabraknąć w żadnym jadłospisie. Jeżeli preferują Państwo pierogi, to warto wykonać je z farszem grzybowym. W naszej ofercie dostępne są najlepsze grzyby do pierogów, które uczynią ich smak jeszcze bardziej wyjątkowym. Na pewno takie dania staną się ulubionymi. Polecamy podgrzybki, które wyróżnia lekko owocowy i łagodny zapach, a także słodkawy posmak. Jeżeli jednak preferują Państwo intensywniejsze doznania dla swoich kubków smakowych, to doskonale sprawdzą się borowiki, choćby biały czy żółty. Oczywiście pierogi z nadzieniem z boczniaków także są obłędne w smaku. A dla osób, które dopiero odkrywają smak grzybów dobrze sprawdzą się pieczarki, choć można także postawić na miks.
Pierogowy zawrót głowy, czyli wybierz smaczne borowiki, podgrzybki, boczniaki lub pieczarki
Większość osób przygotowuje pierogi z nadzieniem serowym z dodatkiem ziemniaków, mięsem czy kapustą i grzybami. Ale warto spróbować także nadzienie przygotowanego na bazie samych grzybów. Tym bardziej, że w naszej ofercie dostępne są wyselekcjonowane grzyby suszone do pierogów. Na pewno farsz z nich przygotowany spełni oczekiwania wszystkich. Zachwycą się nim także weganie czy wegetarianie. Przygotowanie jest więcej niż proste – jest banalne. Wystarczy tylko zalać wybrane grzyby wodą. Następnie gotować je przez godzinę, a po tym czasie nieco podsmażyć na patelni. Wystarczy tylko doprawić solą i pieprzem oraz dodać jedno jajko i nieco bułki tartej. Ale można także nieco zaszaleć i przygotować pierogi w wersji meksykańskiej, gdzie mięso mielone zastąpią grzyby suszone, mielone. A dla miłośników ostrych smaków polecamy nadzienie z borowików z dodatkiem odrobiny ostrej papryki oraz tapioki. Możliwości jest wiele. Na pewno nie warto się ograniczać, tym bardziej że z naszymi grzybami suszonymi do pierogów gotowanie staje się wręcz przyjemnością.