Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Grzyby suszone do pierogów

Grzyby suszone do pierogów wyróżniają się najwyższą jakością. Pochodzą tylko z polskich lasów. Zatem mają Państwo pewność, że to co trafi na talerz jest zdrowe, ale i smaczne. W końcu nie ma lepszych grzybów od polskich. Mamy przyjemność zaoferować najlepsze rodzaje, z których można „wyczarować” wyjątkowy smak pierogów.

Aktywne filtry

Borowiki suszone

55,99 zł
Borowiki suszone

189,99 zł
Podgrzybki suszone

124,99 zł
Podgrzybki suszone

111,99 zł
Mix grzyby suszone

99,99 zł
Borowiki suszone

119,99 zł

Grzyby suszone do pierogów – smak, który się pamięta

Grzyby są zdrowe i to fakt niezaprzeczalny. Są bogate w różne składniki odżywcze takie jak fosfor, potas, sód czy żelazo, a nawet cynk, jod, mangan i miedź. Do tego są źródłem dobrze przyswajalnej witaminy D,E czy A, a także witamin z grupy B. Dlatego też nie powinno ich zabraknąć w żadnym jadłospisie.  Jeżeli preferują Państwo pierogi, to warto wykonać je z farszem grzybowym. W naszej ofercie dostępne są najlepsze grzyby do pierogów, które uczynią ich smak jeszcze bardziej wyjątkowym. Na pewno takie dania staną się ulubionymi. Polecamy podgrzybki, które wyróżnia lekko owocowy i łagodny zapach, a także słodkawy posmak. Jeżeli jednak preferują Państwo intensywniejsze doznania dla swoich kubków smakowych, to doskonale sprawdzą się borowiki, choćby biały czy żółty.  Oczywiście pierogi z nadzieniem z boczniaków także są obłędne w smaku. A dla osób, które dopiero odkrywają smak grzybów dobrze sprawdzą się pieczarki, choć można także postawić na miks.

Pierogowy zawrót głowy, czyli wybierz smaczne borowiki, podgrzybki, boczniaki lub pieczarki

Większość osób przygotowuje pierogi z nadzieniem serowym z dodatkiem ziemniaków, mięsem czy kapustą i grzybami. Ale warto spróbować także nadzienie przygotowanego na bazie samych grzybów. Tym bardziej, że w naszej ofercie dostępne są wyselekcjonowane grzyby suszone do pierogów.  Na pewno farsz z nich przygotowany spełni oczekiwania wszystkich. Zachwycą się nim także weganie czy wegetarianie. Przygotowanie jest więcej niż proste – jest banalne. Wystarczy tylko zalać wybrane grzyby wodą. Następnie gotować je przez godzinę, a po tym czasie nieco podsmażyć na patelni. Wystarczy tylko doprawić solą i pieprzem oraz dodać jedno jajko i nieco bułki tartej. Ale można także nieco zaszaleć i przygotować pierogi w wersji meksykańskiej, gdzie mięso mielone zastąpią grzyby suszone, mielone.  A dla miłośników ostrych smaków polecamy nadzienie z borowików z dodatkiem odrobiny ostrej papryki oraz tapioki. Możliwości jest wiele. Na pewno nie warto się ograniczać, tym bardziej że z naszymi grzybami suszonymi do pierogów gotowanie staje się wręcz przyjemnością.

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.