Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Grzyby suszone do zup sosów i mięs

Znudziła się wam pomidorowa czy rosół? Macie ochotę na odkrywanie nowych smaków? To świetnie, bo w naszej ofercie znajdziecie wyselekcjonowane grzyby do zup, sosów i mięs. Wyróżniają się one wspaniałym aromatem, a także bogactwem smaków. To jakość przez wielkie „J”, na którą warto, a nawet trzeba postawić!

Aktywne filtry

Borowiki suszone

55,99 zł
Borowiki suszone

189,99 zł
Podgrzybki suszone

124,99 zł
Podgrzybki suszone

111,99 zł
Mix grzyby suszone

99,99 zł
Borowiki suszone

119,99 zł

Różnorodność smaków i bogactwo aromatów – postawcie na grzyby do zup sosów i mięs

Zbilansowana dieta jest podstawą zdrowego odżywiania. Dlatego też nie powinno w niej zabraknąć grzybów. Wbrew pozorom są one naprawdę zdrowe i doskonale regulują pracę jelit. A to wszystko za sprawą dużej ilości błonnika. Oczywiście na tym ich walory odżywcze się nie kończą, bo są także bogate w witaminy z grupy B, a także witaminę D czy A, a do tego naprawdę dużą ilość składników mineralnych, wśród których można wyróżnić choćby wapń, żelazo czy jod, a nawet mangan czy miedź. Z tego też powodu są one obowiązkowe w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Ale musicie też wiedzieć, że grzyby wyróżniają się smakiem. Podgrzybki cechuje subtelny i mniej intensywny aromat, ale i nieco owocowy smak, z kolei borowik jest bardziej intensywny niż podgrzybek. Często można wyczuć w nim także małą nutkę orzechową.  Boczniaki są zaś lekko słodkie. Ale jedno jest pewne grzyby do zup, sosów i mięs sprawdzają się idealnie i zapewniają bogactwo smaku i aromatu.

Smaki, które zapamiętacie i będziecie do nich wracać, czyli postawcie na różnorodność

Grzyby do zup, sosów i mięs sprawiają, że w Waszej kuchni nigdy nie będzie nudy. Są bazą, ale i dodatkiem do wielu dań. Zupę borowikową warto przygotować nie tylko od święta, ale i na co dzień. W końcu jest obłędna w smaku. Wystarczy tylko zalać grzyby suszone, a następnie w gotować je przez około godzinę. Pozostaje jeszcze dodanie bulionu warzywnego. Jeżeli chcecie, by danie było treściwe, to możecie wkroić jeszcze ziemniaki. Nic nie stoi na przeszkodzie, by na bazie boczniaków i fileta z piersi przygotować pyszną potrawkę z dodatkiem ryżu czy makaronu, której smak  sprawi, iż na jednej porcji się nie skończy. Częścią niedzielnego obiadu nie musi być sos mięsny, bo może być grzybowy. Ten na bazie podgrzybków zasmakuje każdemu. Oczywiście warto dodawać grzyby do mięs. Można nadziać nimi schab, ale też przygotować bitki czy rolady z ich dodatkiem. A co powiecie na sushi, ale z boczniakami? My jesteśmy na tak! To danie polecamy nie tylko wegetarianom czy weganom, ale wszystkim miłośnikom różnorodnych smaków.

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.