Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Grzyby suszone w kapeluszach

Wszystkie grzyby suszone kapelusze są wyselekcjonowane i posiadają konieczne atesty. W związku z tym mają Państwo pewność, że kupujecie produkt bezpieczny i jadalny. Wśród dostępnych gatunków są borowiki żółte, białe, a także podgrzybki brunatne. Oferujemy mixy grzybów leśnych, wśród których poza wspomnianymi są także koźlarze i maślaki suszone. Wszystkie dostępne są w szczelnych opakowaniach. Warto postawić na nie także ze względu na atrakcyjną cenę!

Aktywne filtry

Całe suszone kapelusze – idealne do bezmięsnych kotletów i zup

Są takie potrawy, które je się także oczami, w końcu walory wizualne, podobnie jak aromat i smak mają ogromne znaczenie. Do takich potraw na pewno należą zupy grzybowe. Warto dodawać do nich całe suszone kapelusze, bo w ten sposób potrawa zyska walory wizualne. Wystarczy tylko dodać odrobinę natki pietruszki i już przed oczami ukazuje się obraz i aromat lasu. Zupa borowikowa lub z dodatkiem podgrzybków, z całymi suszonymi kapeluszami zachwyca najbardziej wysublimowane podniebienia. Ale to nie wszystko, co można wykonać z grzybów suszonych w tej formie. Ciekawą alternatywą dla tradycyjnych mięsnych kotletów są kotlety z grzybów. Wystarczy je odmoczyć, ugotować, a następnie opanierować w ulubionej panierce i usmażyć. Oczywiście to jeszcze nie wszystko, bo całe suszone kapelusze świetnie sprawdzają się do nadziewania.  Można nadziać je farszem z tuńczyka, cebuli i żółtego sera. Dobrze smakować będą także prawdziwki lub borowiki nadziewane farszem po grecku, stworzonym z połączenia sera białego i żółtego. Ciekawym pomysłem będzie wypełnienie kapelusza farszem z nóżek z borowików, brokuła i orzechów włoskich.

Grzyby suszone w kapeluszach – propozycja idealna do marynowania

Oczywiście grzyby suszone w formie kapeluszy można również zamarynować. Grzyby najpierw można usmażyć w panierce, a potem zalewać uprzednio zagotowaną zalewą octową. Choć często przygotowuje się w ten sposób kanie, to równie dobrze do tego celu sprawdzą się grzyby suszone w kapeluszach takie jak borowiki. Tak przygotowane grzyby można przechowywać przez 3 albo nawet 4 miesiące. Oczywiście można też postawić na tradycyjną pasteryzację. Takie grzyby to doskonała propozycja na wszelakie organizowane imprezy. Sprawdzą się też w menu lokali gastronomicznych jako przystawka lub zakąska.  Grzyby suszone w kapeluszach mogą mieć więc różnorodne zastosowanie i warto wykorzystać je w tej formie, choć oczywiście można je również rozdrobnić do wybranych potraw.

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.