Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Blog

Jak najlepiej przygotować suszone grzyby?

Jak najlepiej przygotować suszone grzyby?

Jak przygotować grzyby suszone do dalszej obróbki

W celu przygotowania grzybów suszonych należy je w pierwszej kolejności namoczyć i dokładnie umyć.

Następnie moczyć w wodzie minimum 2 godziny, optymalnie jest moczyć grzyby całą noc na dzień przed przygotowaniem z nich potrawy. Grzyby suszone po namoczeniu gotujemy do miękkości. Taki wywar możemy wykorzystać do przygotowania sosów, zup, mięs.

Grzyby suszone są składnikiem wielu dań w tradycyjnej kuchni polskiej. Z ugotowanych grzybów suszonych przyrządzamy zupy, sosy, grzyby panierowane, farsz do pierogów, uszek. Stanowią one również wspaniały dodatek do kapusty czy bigosu.

Zapraszamy do zapoznania się z poniższym wpisem

Jak prawidłowo przechowywać grzyby suszone

Zakupy grzybów szybko i sprawnie przeprowadzisz w naszym sklepie:

https://grzybysuszone-sklep.pl

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.