Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Podgrzybki suszone

Oferowany w naszym sklepie internetowym podgrzybek brunatny suszony pochodzi wyłącznie z polskich lasów. Starannie wybrany i wyselekcjonowany jest kompozycją najwyższej jakości grzybów suszonych.

Aktywne filtry

Podgrzybek brunatny suszony jest jednym z najbardziej poszukiwanych grzybów jadalnych, wysoko ceniony ze względu na walory smakowe.Ze względu na bardzo dobry smak, podgrzybek brunatny suszony znalazł szerokie zastosowanie w kuchni polskiej. Jest świetnym dodatkiem do dań mięsnych, stworzone z niego sosy mają wyśmienity smak.

Podgrzybek suszony

Oferujemy wysokiej jakości podgrzybek brunatny suszony. Wyselekcjonowany przez certyfikowanych rzeczoznawców z wieloletnim doświadczeniem, pozyskiwany wyłącznie z krajowych lasów cechuje się znakomitymi walorami smakowymi. Grzyby w naszej suszarni podlegają obróbce cieplnej z zachowaniem odpowiednich standardów, dzięki którym zachowany zostaje aromat i naturalny kolor podgrzybków.

Podgrzybek suszony - opakowania

Proponowane przez nas produkty można nabyć w następujących gramaturach:

- podgrzybek krojony 20g, 40g, 100g (extra), 500g, 1000g

- podgrzybek kapelusze 20g, 40g, 50g (nitka), 100g (nitka) 1000g

- podgrzybek cały 500g

Zalecenia

Sposób użycia - przed wykorzystaniem należy przepłukać zimną wodą namoczyć na ok. 60 min. Gotowanie aż do uzyskania plastyczności ok. 30 minut.

Warunki przechowywania podgrzybka suszonego - suche, chłodne miejsce.

Nasz produkt doskonale nadaje się do sosów, zup, farszu, uszek, kapusty, gulaszu, mięsa duszonego i pieczonego. Odpowiedni dodatek z grzybów znakomicie wzbogaci aromatem wiele potraw, nadając im niepowtarzalny charakter, przywołując atmosferę natury i lasu.

Podgrzybek suszony nie zawiera substancji konserwujących.

Wartości odżywcze, to bogate źródło białka i minerałów w postaci potasu, fosforu, magnezu czy żelaza. Jako jedyny niezwierzęce źródło zawierają witaminę D.

Grzyby suszone a dzieci, podawać czy nie?

Podgrzybek suszony to doskonałe uzupełnienie diety, zwiera korzystny dla organizmu błonnik. Pokutuje jednak w społeczeństwie, żeby nie podawać grzybów leśnych dzieciom do 12 roku życia. Wg technolog żywności i żywienia człowieka p. Marty Kostki nie ma to uzasadnienia szczególnie w przypadku grzybów hodowlanych czy analogicznie selekcjonowanych przez specjalistów.

Powodem takiej opinii, o szkodliwości leśnego produktu jest fakt, że samodzielne korzystanie z leśnych dobrodziejstw, w przypadku braku wiedzy i doświadczenia, może spowodować, że zebrane zostaną grzyby wpisywane w kategorie trujące. Warto zatem dokładnie sprawdzić zawartość swojego koszyka, albo skorzystać z oferty jaką proponuje nasz sklep, eliminując potencjalne ryzyko.

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.