Jabłka owoce liofilizowane 100 g bez konserwantów
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna:358 kcal;
tłuszcze: 0,7 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g;
węglowodany: 81 g; w tym cukry: 71 g;
błonnik: 9,2 g;
białko: 2,1 g;
sól: <0,01 g.
- 6010
- Strona główna

Szyfrowane połączenie

Szybka dostawa
Jabłka to niesamowite bogactwo witamin. Znajdziemy w nich między innymi witaminę C, A, K oraz B9, znana szerzej jako kwas foliowy (foliany). Wspomniane witaminy pozytywnie wpływają na nasz wzrok, odporność organizmu, działanie układu krwionośnego i nerwowego.
Bogate w potas, poprawia pracę serca i pomaga zapanować nad wahaniami ciśnienia krwi. Ponadto dostarczymy również wapń, fosfor oraz kojący nerwy magnez.
Szczególnie o jabłkach liofilizowanych powinny pamiętać kobiety w okresie ciąży – zapotrzebowanie na wspomniane foliany, zwiększa się w tym okresie aż dwukrotnie.