Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl
  • Nowy

Kurka suszona kuracja pieprznik grzyby suszone atest 500g

135,00 zł
Brutto

Kurka suszona kuracja pieprznik grzyby suszone atest 500g

O właściwościach leczniczych kurek można przeczytać na:

https://astiagrzyby.pl/kuracja-zdrowotna-kurki-suszone/

Ilość

 

Szyfrowane połączenie

 

Szybka dostawa

Kurka suszona kuracja krojona-  pieprznik grzyby suszone 500g

AUTORSKA METODA SUSZENIA +/- 30'C

Zbiory 2021

Atest

Zapraszamy do zakupu kurki suszonej z naszej aukcji.

Jedną z metod utrwalania żywności jest suszenie. Kurkę suszy się żeby móc przypomnieć sobie ich smak poza sezonem. W celu „odtworzenia” suszonych kurek, należy je namaczać w zimnej wodzie co najmniej 24 h lub w wersji szybszej pół godziny wcześniej namoczyć w gorącej wodzie.

Po namoczeniu produkt dokładnie wypłukać.

Suszenie pieprznika jadalnego, kurki suszonej:

Suszenie pieprznika jadalnego jest wyjątkowe i wymaga autorskiej metody suszenia. Wszystko w celu zapewnienia aromatu i zapachu, kurki są grzybem bardzo delikatnym w obróbce. Temperatura suszenia kurki przebiega w 40'C. Kurka musi przed suszeniem osiągnąć odpowiednią wilgotność, nie może być zbyt mokra.

Właściwości zdrowotne pieprznika jadalnego:

Kurki posiadają wiele cennych składników odżywczych, chociaż w dziewięćdziesięciu procentach składają się z wody. Kurka jak również inne grzyby leśne to źródło wielu witamin i minerałów:

- witaminy: witamina B1, ryboflawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina D;

- minerały: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, cynk;

- składniki odżywcze: białka, węglowodany, tłuszcze, w tym niezbędne nasycone kwasy tłuszczowe, błonnik.

Kurki są lepszym źródłem beta-karotenu niż marchew lub pomidor. Są bogatym źródłem tiaminy, witaminy B1, której jest w kurce tyle, co w drożdżach piekarskich. Wartość odżywcza kurki to 32 kcal.

Kurki posiadają właściwości antybakteryjne przeciwko bakteriom wywołującym zatrucia pokarmowe oraz gronkowca złocistego.

322

Opis

Grzyby suszone krojone
500
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.