Nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies. Przeglądanie strony oznacza wyrażenie na to zgody. Więcej informacji: Polityka Prywatności

  • Zadzwoń +48 537 902 807
  • biuro@astiagrzyby.pl

Przyprawy grzybowe (mączki i grysy grzybowe)

Doprawienie czy przyprawianie dań nigdy nie było takie proste. Wystarczy tylko zdecydować się na przyprawę grzybową. Co ją wyróżnia? Oczywiście jakość! Przygotowana jest na bazie najlepszych produktów. Następnie utarta jest na ręcznym moździerzu. Dzięki temu macie pewność, że przyprawa zachowa wszystkie niezbędne walory odżywcze, ale i smakowe.

Aktywne filtry

Przyprawa grzybowa – uczyń smak dania wyjątkowym

Czasami, choć bardzo się staramy, daniom brakuje tego czegoś, czyli smaku, wyrazistości, ale i finezji. Na szczęście tak już nie musi być, bo oto w naszym sklepie dostępna jest przyprawa grzybowa. Ma ona postać proszku, co sprawia iż wystarczy tylko dodać ją do potrawy, by zyskać smak na miarę oczekiwań.  Warto zwrócić uwagę, że rozdrobiona forma rzeczywiście przyspiesza cały proces przyprawiania, ale też zapewnia maksymalną wygodę. Przyprawa do grzybów przygotowywana jest tylko i wyłącznie z najlepszych, rodzimych gatunków grzybów z polskich lasów. W jej skład wchodzi więc pyszny i aromatyczny borowik krynicki czy biały. Z kolei dodatek kurek dodaje przyprawie więcej pikanterii i aromatu drzewnego. A dla złagodzenia smaku i dodania nuty słodkości warto wybrać przyprawę, która w swoim składzie ma podgrzybek czy boczniaki. Przyprawę grzybową możecie dodawać na samym początku gotowania, ale też na końcu bądź przed samym podaniem. Gwarantujemy, że smak przewyższy Wasze oczekiwania i stanie się Waszym ulubionym dodatkiem do potraw.

Do jakich dań sprawdzi się przyprawa grzybowa?

Przyprawa grzybowa sprawdza się do dań kuchni wegetariańskiej czy wegańskiej, ale też dań kuchni polskiej czy nawet azjatyckiej. Rzeczywiście każdej potrawie doda finezji i sprawi, iż jej smak stanie się intensywniejszy. Przyprawą możecie doprawić klasyczny mięsny sos. Warto wykorzystać ją do przyprawienia mięsa pieczeniowego. Można ją także  stosować jako dodatek do rolad. Po posmarowaniu plastrów wołowych musztardą można jeszcze posypać je przyprawą.  Oczywiście to nie są jedyne możliwości. W końcu wystarczy tylko przyprawić  pizzę Margaritę, by zyskać nowe doznania dla kubków smakowych, które są ciekawe. Przyprawa do grzybów pozwoli Wam ukryć pewne niedoskonałości potraw, a ponadto złagodzić goryczkę czy dodać nutę słodkości. Zatem nie może jej zabraknąć w żadnej kuchni, tym bardziej że jest w pełni naturalna, wszak oparta tylko i wyłącznie o susz grzybowy.

X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Login with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Register with Facebook
X

Did you know that we ship to over 24 different countries

Please enter the email address you used to register. You will receive a temporary link to reset your password.