Ze względu na fakt że podgrzybki suszone są niezwykle aromatyczne w rezultacie są najbardziej popularny grzybem suszonym w naszej rodzimej polskiej kuchni. Z pewnością w różnej formie co roku każdy z nas zjada je ze smakiem, ale to te suszone grzyby mogą z powodzeniem towarzyszyć naszym potrawą przez cały rok.
Borowiki suszone bez wątpienia najbardziej aromatyczny z polskich grzybów suszonych. Niezwykle istotny dla tradycyjnej kuchni polskiej. Ze względu na ogromne ilości borowika suszonego eksportowane poza granice Polski, niewątpliwie to właśnie nasze grzyby suszone są najlepszym produktem w swojej klasie w Europie.
W naszej ofercie posiadamy najwyższej jakości wyselekcjonowane kapelusze. Produktem o najwyższej jakości są bez wątpienia białe kapelusze. Chociaż ze względu na fakt wysokiej ceny nie są tak popularne jak np podgrzybki krojone to wykorzystane w umiejętny sposób zapewnią niesamowite doznania kulinarne. Polecamy w tym miejscu nasze przepisy na kotlety z grzybów suszonych.
W naszej szerokiej ofercie szczególnie polecamy Borowika Szlachetnego w formie żółtych kapeluszy. Niewątpliwie jest to ważna pozycja w naszej ofercie, z naszej oferty polecamy szczególnie borowiki szlachetne na nitkach, każdy chociaż raz powinien spróbować przyrządzić z nich panierowane kotlety.
Z pewnością wielu klientów zwróci uwagę na nasze borowiki kremowe, dzięki dłuższemu pobytowi w lesie są to grzyby suszone bardziej aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Bez wątpienia staranna konfekcja pozwala nam uzyskać produkt premium który sprzedajemy Państwu w postaci nitek.
Maślak należy do najbardziej aromatycznych grzybów suszonych, bezsprzecznie jest również wyjątkowo lekkostrawny. Prawdopodobnie najbardziej niedoceniany z grzybów w polskich lasach, oferujący wyborny aromat dla wszystkich potraw.
Występuje od lata do jesieni, ponieważ mikoryzuje z topolą osiką to jej zawdzięcza kolor kapelusza. Podobnie jak borowik szlachetny jest to bardzo smaczny grzyb jadalny. Ze względu na fakt swojej popularności jest to grzyb suszony szeroko wykorzystywany również w gastronomii.
Pieczarki wykorzystuje się przede wszystkim jako składnik zup, sosów, farszów. Ważnym aspektem jest pozyskanie jej od sprawdzonych dostawców. Bezsprzecznie są to jednak grzyby suszone mniej aromatyczne niż te leśne. Ważnym aspektem dla osób decydujących się na ich zakup jest niższa cena nabycia towaru.
Ważnym aspektem naszej działalności jest dostawa grzybów suszonych dla branży gastronomicznej. W związku z tym możemy zaoferować grzyby suszone różnych rodzajów a przede wszystkim w różnych klasach jakości, wszystko według indywidualnych potrzeb.